Whatsapp'tan yaz Çağrı Merkezimiz

Destek

Destek

2015 YGS Sonuçları ÖSYM'den Açıklandı

 

YGS sonuçları açıklandı.. ÖSYM, sınavdan tam 3 gün sonra sınav sonuçlarını açıklayarak bir rekora imza attı.

 

Sınav sonucunu öğrenmek isteyen adaylar bu adresi kullanacak:

 
 

ÖSYM sınav sonuçlarına ilişkin açıklamayı yaptı:

 

Yaklaşık 6 ay boyunca, sınavda sorulacak soruların oluşturulmasının ardından, sınav sonrasında sonuçlarını açıklamaya kadar geçen süreç içerisinde  her anı dakika dakika planlanmış olan bu süreç hak ve adalet ölçüsünde, sorunsuz ve büyük bir başarı ile tasarlandığı gibi tamamlandırıldı ve değerlendirme süreci sonlandırıldı.

 
CEVAP KAĞITLARI 2 KEZ OKUNDU

 

Her cevap kâğıdı optik okuyucularda iki kere okunmuş ve kontrol edilmiştir. Adaylarımız, toplam 171 sınav merkezinde, 7.031 sınav binasında, 109 bin 393 sınav salonunda, 314 bin 816 sınav görevlisinin nezaretinde 160 dakika boyunca bilgilerini cevap kâğıtlarına işaretlemişlerdir.

 
"SPEKÜLASYONLAR BOŞA ÇIKARILDI"
 

Merkezde; sınav evrakının basım evinden alınarak sınav merkezlerine gönderildiği andan itibaren, tekrar ÖSYM’ye dönene kadar her adımı izlenmiştir ve sınav günü sınav binalarında sınav salonlarında oluşan sorunlara anında çözümler üretilmiştir. Sınav salonlarının büyük bir kısmının kamera ile izlenmesi nedeni ile sınavın yürütülmesi büyük bir titizlikle sağlanmış ve kayıtlar tutulmuştur. Sınavın tamamlanmasından sonraki süreçte bazı kötü niyetli çevrelerce sınavın güvenliği hakkında yaratılmak istenen spekülasyonlar boşa çıkmıştır.

 

Bu kapsamda; adaylar, 2015-YGS sonuçlarını; https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

 

2015-YGS Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

 

Sınava giren adayların cevap kâğıtları daha sonra erişimlerine açılacaktır.

 

Adaylar, soru kitapçıkları, cevap kâğıtları ve cevap anahtarlarına, ÖSYM’nin

 

https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile erişebileceklerdir. Sonuçların milletimize, adaylara ve ailelerine hayırlı olmasını diliyoruz.

 

Sınava giren adaylarımızın her birisine geçmiş olsun diyor ve  2015-LYS’ye katılacak tüm adaylara şimdiden başarılar diliyoruz. Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.