1. 2. ve 3. Sınıflar
Dopiverse ile Tanışın!
ODTÜ Matematik Bölümünden 1988 yılında bölüm birincisi olarak mezun olmuş, 1993 yılında ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Yüksek Lisans derecesini almış, 1988- 1997 yılları arasında ODTÜ Bilgi İşlem Merkezinde Bilgisayar Ağları grup yöneticiliği ve Bilgi İşlem Merkezi başkan yardımcılıkları görevlerinde bulunmuştur. 1990 yılında ODTÜ- TÜBİTAK tarafından başlatılan Türkiye Internet projesi’nde 1997 yılına kadar Türkiye’ye Internet’i getiren ekibin teknik yöneticiliği yapmıştır. 2002 yılında ABD’nin İndiana Üniversitesi, Öğretim Teknolojileri Bölümünden ve Bilişsel Bilimler Programından çift dalda doktora alarak mezun olmuştur. ODTÜ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü öğretim üyesi, Uzaktan Eğitim Araştırma Uygulama Merkezi başkanıdır. Türkiye’nin en büyük ücretsiz, çevrimiçi kitlesel eğitim platformu olan Bilgeİş ( https://bilgeis.net ) projesinin kurucusu ve yürütücüsüdür. Türkiye’nin endüstri standartlarında ilk İnsan Bilgisayar Etkileşimi Araştırma Uygulama Laboratuvarını ODTÜ’de kuran Prof.Dr. Kürşat Çağıltay’ın akademik araştırma konuları insan bilgisayar etkileşimi, teknoloji ile zenginleştirilmiş öğrenme, eğitsel nörobilim, sosyal enformatik, performans teknolojileri ve eğitimde elektronik oyunların kullanımıdır. 2021 yılında yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre Türkiye’de eğitim alanında en üretken ve etkili araştırmacılar listesinde ilk üçte yer almaktadır.
Emine Adadan Boğaziçi Üniversitesi, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi bölümünde kimya eğitimi alanında öğretim üyesidir. Prof. Adadan lisans diplomasını kimya eğitimi alanında Marmara Üniversitesi’nden almıştır. Lisansüstü çalışmalarına başlamadan önce dört yıl süreyle kimya öğretmeni olarak özel bir okulda çalışmıştır. Prof. Adadan yüksek lisans ve doktora derecelerini fen eğitimi alanında Ohio Eyalet Üniversitesi’de (ABD) tamamlamıştır. 2007 yılında Boğaziçi Üniversitesi, Eğitim Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak göreve başlamış olup, öğretmen adaylarına öğrenme ve öğretime yönelik değişik dersler vermektedir. Aynı zamanda, 2020 yılında atandığı Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevini halen sürdürmektedir. Prof. Adadan bir çok ulusal ve uluslararası araştırma projesinde çalışmıştır. Araştırma alanları; öğrencilerin fen konularına ilişkin kavramsal anlamaları ve kavramsal değişim örüntülerinin incelenmesi, çoklu gösterimler ve görselleştirmenin fen eğitiminde kullanılması, nanobilim eğitimi, öğretmenlerin pedagojik alan bilgisi gelişimi, ve elektronik portfolyoların yansıtıcı düşünmenin gelişmesindeki rolü gibi konulardan oluşmaktadır. Prof. Adadan, ulusal ve uluslararası değişik akademik ve bilim-toplum dergilerinin yayın kurullarında yer almaktadır. Diğer taraftan, Emine Adadan, 2017 yılında, Boğaziçi Üniversitesi Vakfı tarafından verilen Araştırmada Üstün Başarı Ödülü’ne layık görüldü.
Dr.Müge Satar , Newcastle Üniversitesi eğitim , iletişim ve dil bilimleri bölümlerinde global direktörlük görevini sürdürmektedir. Kendisi , İngiltere Yüksek Eğitim Akademisi (HEA) kıdemli bilim kurulu üyesi olmakla birlikte , teknoloji bazlı dil eğitimi tekniklerinde uzmanlaşmıştır. Orta ve yüksek öğretim , aynı zamanda yetişkin eğitimi alanlarında Türkiye ve İngiltere’de yıllarca sürmüş tecrübeye sahiptir. Newcastle’da , PhD öğrencilerine danışmanlık ve master derslerinde öğretmenlik görevlerini , teknoloji bazlı dil eğitimi ve materyal tasarımı gibi alanlarla birlikte devam ettirmektedir. Özellikle çevrimiçi çok modelli etkileşim , konseptlere odaklanma , sosyal kişilik , anlam yaratma , kültürlerarasılık , okur yazarlık , talimat verme gibi kavramların iletişimsel ve pedagojik konularlıyla ilgilenmektedir. “Journal of Virtual Exchange” yardımcı editörlüğü ve 'Virtual exchange: towards digital equity in internationalisation' kitabı editörlüğünü yapmıştır. Uluslararası birçok seminer , konferans ve eğitimler vermektedir. Ayrıca kitaplar ve makaleler yayınlamıştır. Şu anda Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ‘ENACT’ Projesi araştırmacı başkanlığını yapmaktadır.
Pelin'in araştırma ve öğretimi, sürdürülebilirliğe yoğunlaşan inovasyon ve girişimciliğe odaklıdır. Daha sürdürülebilir ve kapsayıcı bir toplum için yeniliklerin ve girişimci olmanın potansiyelini araştırmak, en son araştırma projelerinin arasında yer almaktadır. Araştırmaları Leverhulme Trust, ESRC, EPSRC ve British Academy gibi çeşitli kuruluşlar tarafından finanse edilmektedir. European Management Review'un Yardımcı editörüdür ve Small Business Economics Journal'ın editör denetleme kurulunda görev yapmaktadır. Yenilik, girişimcilik ve sürdürülebilirliğe ilgi duyan potansiyel araştırma öğrencilerinden gelen soruları memnuniyetle karşılamaktadır.